?>

Over de auteur

Henk Jansen is geboren 26 mei 1958 in Colmschate. Daar doorloopt hij de lagere school, vervolgens middelbaar onderwijs in Holten, en een Hogere Beroepsopleiding in Deventer.

Na het verkregen diploma mag Henk onder de wapenen.

Henk heeft inmiddels zijn a.s. vrouw Dinie ontmoet. Deze is slager van beroep. Henk besluit zich om te laten scholen en in 1984 koopt het paar in het prachtige Hanzestadje Doesburg een slagerij: Keurslagerij de Worstepinne.

Bij Henk gaat “schrijven” zich tot een hobby ontwikkelen.

Hij schrijft veel sketches en liedteksten voor cabaret en revue.

Inmiddels heeft hij ook een complete revue en twee openluchtspelen op zijn naam staan.

Om zijn hobby verder te ontwikkelen volgt Henk regelmatig schrijfcursussen voor (met name) toneel. O.a. aan de Scriptschool in Amsterdam, bij het K.C.O. in Zwolle/Enschede, het Staringinstituut in Doetinchem en de Schrijvers Vakschool in Amsterdam.

Het leesteam

Leny's Levens - LeasteamVanaf november 2011 wordt Henk begeleidt door een “leesteam”.

Het team bestaat uit: Fons Smit, Jolanda Beverdam-Reilink, Otto Westra, Corlène van den Camp, Leny Adelaar-Polak en Dinie Jansen-Oplaat.

De opmerkingen, aanvullingen en ideeën van de groep hebben Henk voortdurend gestimuleerd.

Bovendien is het vaak erg gezellig. Die gezelligheid is ook een absolute voorwaarde om een boek te produceren over een vrouw bij wie gezelligheid, vriendelijkheid en gastvrijheid zulke duidelijke eigenschappen zijn.

Uit het leesteam komen weer andere activiteiten voort. Fons voor de financiën, Otto voor de foto’s. Jolanda, Fons, Dinie, met toevoeging van Anita Willemink-Tuitert, voor de P.R. en Corlène voor de opmaak van het boek.

Bestel Leny's Levens direct!

Het boek Leny's Levens is te verkrijgen bij diverse boekhandels, maar ook te bestellen via de site